Vor dispărea din Buzău. Cel mai important succes de până acum al primarului Toma.
Sunt ultimele zile ale sistemului maxi-taxi la Buzău.
Luna viitoare, la aceeași dată, pe străzile Buzăului nu vor mai fi văzute celebrele maxi-taxi.
Conform informațiilor obținute de reporterul buzoienii.ro de la 1 august până pe 16 august vor începe să expire rând pe rând toate licențele operatorilor privați de microbuze.
Din acel moment patronii vor trebui să retragă maxi taxi de pe traseu așa cum s-a întâmplat deja pe linia 5M.
Altfel proprietarii riscă amenzi usturătoare și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.
„Vom compensa, călătorii nu vor fi afectați”
Transportul public în orașul Buzău va fi făcut după 16 august exclusiv cu autobuzele Trans-Bus.
E deja pe drum și va ajunge zilele următoare la Buzău un nou lot de 24 de autobuze second hand.
„Vor intra imediat în procesul de înmatriculare. Pe toate traseele vom crește frecvențele astfel încât călătorii să nu fie afectați după eliminarea maxi taxi. Următorii pași în dezvoltarea Trans-Bus vor fi introducerea în stații a acelor panouri electronice care vor afișa minutele până la venirea mijlocului de transport și introducerea sistemului e-ticketing”, a anunțat Gică Toader, directorul Trans-Bus.
Cel mai important succes al mandatului primarului Toma
Eliminarea maxi-taxi reprezintă cel mai important succes reușit de primarul C-tin Toma din mandatul său.
Puțini buzoieni știu dar maxi taxi „mâncau” anual zeci de miliarde de lei vechi din bugetul Primăriei Buzău.
Autobuzele circulau pe baza subvenției plătite de primărie (peste 60 de miliarde de lei vechi anual), iar încasările erau infime întrucât călătorii cu bani mergeau cu maxi-taxi.
După 16 august, vrând-nevrând toți călătorii vor trebui să-și ia bilete ori abonamente la Trans-Bus.
În acest fel firma de transport public local se va autofinanța, iar municipalitatea va putea folosi cele 60 de miliarde – trimise anual în gaura neagră ce a fost Trans-Bus – în alte proiecte pentru dezvoltarea orașului.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util!
Citește și: EXCLUSIV! Toate orașele, comunele și satele din Buzău se vor regăsi AICI! Iată ce conține proiectul!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
De ce nu prezentati si suma pierduta de Trans-Bus cu transportul gratuit oferit pensionarilor, „revolutionarilor” si altora asemenea.Cheltuielile acestea nu sunt acoperite tot din bugetul local? Sau astea „nu se pune”,ca sunt pentru …… voturile din viitoarele campanii electorale?
Sunt foarte curios unde va instala Trans-Bus acele panouri electronice….. In Buzau, cu exceptia catorva, nu avem statii de autobuz. Cred ca acesta trebuie sa fie urmatorul obiectiv Trans-bus, sa nu mai fim nevoiti sa asteptam autobuzul in ploaie, viscol, etc
Este foarte bine ce a facut,dar sa stea si femeile de la tonete pana mai tarziu 8-9 ca nu am chef sa dau 3 lei la sofer, pretul trebuia crescut doar cu 50 de bani fata de pretul de la tonete
Foarte buna ideea.Nicaieri in lumea civilizata nu mai gasesti maxi taxi.Totusi la autobuzele trans bus eu le-as anula claxoanele,stiu ca nu se poate,dar sunt extrem de deranjante cand abuzeaza de ele.
Trebuie sa dispară aceste,, maxi- taxi,, din tot județul. URGENT!!!!!
Sa fim seriosi, mare parte din acei bani de subventii oricum se vor plati la TransBus, pentru ca acele gratuitati pentru elevi, pensionari si a altor categorii de persoane favorizate vor fi platite in continuare ca si pana acum. Probabil au facut o economie temporara minuscula prin numararea si limitarea pensionarilor, dar in rest e la fel ca in trecut, nu au de ce sa scada sumele platite de primarie din moment ce beneficiarii de gratuitati nu scad, ci cresc.
Ciudat cum de primaria nu scoate nici o vorba cu privire la aceste sume, semn ca nu s-au micsorat in comparatie cu anii trecuti. Daca se micsoarau ieseau cu comunicat si se laudau. Acum doar da niste abureli de adormit copii, cum ca nu vor mai plati deloc, ca si cum gratuitatea elevilor si a pensionarilor si a altor categorii de persoane favorizate va fi cadou de la TransBus din biletele platite de fraierii care se duc la munca si platesc bilet.
Gratuitatile raman, dar de acum vor cumpara bilet/abonament la Trans-Bus toți cetățenii activa care mergeau pana acum cu maxi taxi.
Domnule primar,cu cît sa scumpit biletul de cînd ați devenit primar? Am luat bilet de la șofer, că nu am știut și pînă peste pod am dat 4 Ron. Vi de pare un preț convenabil? Am fost la Chișinău, știți cit costă un bilet in mijl. de transport? 0,8ron Domnule primar. De cîte ori mai scump?
Foarte bine ca le retrag , dar cand o sa repare strazile din oras .Ne a mintit Boscodeala 20 de ani ca le repara , asta cat ne o minti , deja a trecut de jumatate de mandat , ar trebui sa m ai faca si treaba ca de promisiuni si de minciuni sunt campioni.
D-le Tereaca,
Verifica , te rog , daca Transbus primeste ca subventie doar contravaloarea stricta a abonamentelor ptr. pensionari si elevi !
„Sursele” mele spun ca primaria sponsorizeaza cu mult mai mult decat valoarea gratuitatilor catre pensionari si elevi.
P.S. Parere personala : pensionarii sa aiba gratuitate doar daca pensia este sub salariul minim pe economie;nu-i corect ca muncitorul cu salariu minim sa plateasca bilet , iar pensionarul cu 2000 lei pensie sa se plimbe „moca” !
Aveti dreptate. Subventia este mai mare. Adica primaria subventioneaza atat cat trebuie ca autobuzele sa circule!
Oare firmele de maxi-taxi nu plăteau la primărie nimic?Dacă nu, e foarte bine că le-au interzis dar dacă da,atunci….
Da, plateau, 5 milioane de lei vechi pe lună de maxi taxi.
Sa fim seriosi si sa recunoastem.
Calatoria cu maxi-taxi era un fel de mers pe jos in pas alergator.Permanent era o concurenta intre soferi prin sistemul inventata de ei” ma las pe spate” adica mergeau foarte incet ca sa culeaga cat mai multi calatori intre cel care plecase din statie si cel ce nenea din urma.Nu mai zic ca statea in statie pana dadea bilet mai conducea cu un deget ca era ocupat sa dea bilet.
Erau enervante pt.ceilalti participnti la trafic.30 km/h pe drum cu doua benzi.Coada de masini in spate.
Uzate,trancaneala inghesuiala.
Bine ca se duc….
Vi se pare corect ca după 35 de ani de muncă cind ți s-a oprit dările către stat sa ti se dea gratuit 20 de călătorii gratuit???unde sunt banii nostri pt ca nu beneficiem de gratuitate nici in sanatate si nici in transport si va rog sa va informati mai bine înainte de a va spune parerea.Daca mie mi-ar fi pus (unitatea in care am lucrat)banii pt sanatate si altele intr-un cont special ,acum i-aș folosi astfel incit sa nu stau la dispozitia primariei….o sa va convingeti cind ve-ti iesi la pensie daca aveti de unde iesi la aceasta pensie…….
Doamnă, in alte orase din Romania si mai ales din vest nu le primesti nici pe alea 20 chiar daca esti pensionar. Platesti biletul care oricare alt cetatea. Deci, la Buzau, cu 20 de calatorii gratuite e mai bine decat in majoritatea locurilor.
Cred ca daca pana acum transportul in comun la Buzau se facea cu autobuze si maxi-taxiuri proaste, de acum se va face numai cu autobuze LA FEL DE PROASTE. Dar deh, doar sunt de „import”, pe bani multi si spagi babane! Daca se aduceau niste autobuze adevarate ca la CLUJ,atunci chiar ca va dadeam dreptate.Dar, deocamdata e vara,e bine,autobuzele inca circula onorabil,dar va veni toamna,apoi iarna si atunci sa va vedem pe unde scoateti camasa. Eu,nu cred in imbunatatirea conditiilor de transport si a transportului in comun cu astfel de masuri. Timpul ne va spune daca am gresit in aprecierile mele si as fi tare bucuros sa nu am dreptate. Dar,tare ma tem ca………
@Feraru Marcela, banii sunt in pensie.
In Romania orice pensionar in maxim 5 ani de pensie si-a epuizat „contributiile” platite si indexate cu rata inflatiei si dobanda. Ce incaseaza dupa sunt banii altora. Deci daca incasezi pensie de mai mult de 5 ani, sa stii ca incasezi banii altora, contributiile altora, ale tale le-ai tocat de mult.
Nu cred ca a avut vreun angajat vreo contributie pentru transport gratuit la pensie.
Si sa spunem adevarul, se ofera nelimitat pe o linie sau 20 bilete pe orice trasee doreste. Un pensionar normal nu ar alege varianta cu biletele pentru ca nu se plimba prin tot orasul aiurea si ii ajunge un singur traseu, avand in vedere ca orasul e mic si toate traseele ajung in centru unde e interesul…
Nu puteți prelungi sau introduce un traseu și pentru Gherăseni? Sau este tabu?
Trebuie să solicitati acest lucru primarului din localitatea dvs.
Vad atât de multe discuții inutile ,mai bine v-ați gandi la alte probleme importante pt orașul nostru.a făcut un lucru bun d-l primar Toma că a lăsat numai transbus că și în alte orase mari .nu sunt psd-ist
Unde mai e concurenta, conform principiului competitivitatii din economia de piata, capitalista?