„Vrem acum!” vs „Stați la rând!”
„Ne-am săturat de praf și noroi. Domnule primar, vrem să asfaltați ACUM parcarea de la blocurile din cartierul Orizont. Au trecut deja 4-5 ani, vrem fapte nu promisiuni”.
Primarul Toma e asaltat, pe diverse canale, cu cereri de asfaltare din partea celor câteva sute de buzoieni care și-au cumpărat apartamente în blocurile de la Orizont.
Sunt și buzoieni din alte zone/cartiere ale orașului care nu sunt de acord cu cererile insistente ale celor din Orizont.
„Hei, dar noi, cei care plătim impozite de zeci de ani și nu avem strada sau parcarea de lângă bloc asfaltate ce să facem? De ce să se asfalteze prioritar un cartier format doar de câțiva ani? Toți vrem asfalt, dar să o luăm firesc în ordinea în care ne-am înscris pe lista de așteptare”
O polemică e pe cale să se nască și între locuitorii din cartierul Orizont.
„Domnule primar, dacă asfaltați în Orizont, s-o faceți întâi la noi, la blocuri, nu la casele care abia s-au contruit!”.
Toma, împăciuitor: „Asfaltăm peste tot!”
„Trebuie să asfaltăm toate străzile și parcările din oraș. Și o vom face. De luni avem o formație de la Urbis care trebuie sa asfalteze în totalitate cele două străzi Nicu Constantinescu și Pamfil Șeicaru începute în toamna anului trecut. În contractul încheiat cu Urbis sunt prinse și parcările aferente acestor străzi. După finalizarea acestor lucrări, intenționăm să începem un alt șantier în zona blocurilor. Vă mulțumesc!”
Pe Toma l-a prins ploaia în cartierul Orizont în timp ce prezenta (CLICK AICI) noile lucrări de asfaltare prin cartierele din Buzău.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.
Pe subiectul asfaltării în Orizont, lucrurile stau cam așa:
Se prioritizeaza asfaltarea străzilor începute dar nefinalizate, întrucât reprezintă căi de acces principale. Parcarea de la blocuri, deși au trecut 4-5 ani de la finalizarea blocurilor se asfaltează ulterior, neavând statut de drum. Este frustrant pentru locatari, dar același lucru se va întâmpla și cu celalalte parcări mari din Orizont (de exemplu cele din etapa 3 a proiectului, aferente celor 10-15 blocuri în construcție).
În ceea ce privește asfaltarea de către Primărie, acest lucru este normal, sau cel puțin legal în contextul angajamentului de la începutul proiectului cu constructorul și al faptului că terenul străzilor, trotuarelor și zonelor verzi este public (cartierul nefiind privat, cum se vehiculează), iar loturile de teren au fost văndute de către Primărie locatarilor. De asemenea, cartierul se află în perimetrul orașului, iar locatarii plătesc taxe către Primărie. Prioritatea de a asfalta/reasfalta in mod egal toate zonele Buzăului cade în sarcina Primăriei și ei decid care este calendarul de asfaltări, în functie de alocarea de fonduri, populație impactată, etc.
Rog reporterul sa solicite un punct de vedere referitor la refacerea/asfaltarea Bd. Unirii (Sud – Nord). In prezent calea de rulare este gaurita în mai multe locuri, denivelata (terasament lasat de zici ca te pregătești sa decilezi cu masina, gurile de canale (si insist aici), amplasate fix pe mijloc, nu sunt aduse corespunzător la nivel, etc). Cred ca o astfel de asfaltare ar impacta cu mult mai multi buzoianu decât amenajarea unor parcări prin cartiere! Si tare, tare mult mi-aș dori un raspuns exact la o intrebare exactă, nicidecum un raspuns de genul „Avem un proiect pe fonduri care se va aproba la Sfântul Așteaptă…”De astfel de proiecte eu, personal, sunt satul- vedeți autostrăzile… Multumesc!
Raspuns pt dnul Mircea. Nu e o glumă, chiar e un proiect pe fonduri europene si din informatiile servite de autoritati a ajuns in procedura de licitatie pentru desemnarea executantului. Mai mult, mi s-a transmis că a fost decis, dar exista o contestatie (a unuia din cei trei finalisti).
Acum este o polemica. Totul se rezuma unde sta si mai ales cine sta intr-o zona.